Blandade småfynd.

En samling blandade fynd från senaste tiden, som av olika anledningar inte kommit upp tidigare:Sänglampa, hittade 2st för 30kr/st på Hela Människan
Den vita kannan från Rörstrand som får sällskapa med mina två andra rörstrandskannor i köksfönstret. 10kr på Prio1.
Brutalsnygg TV-kanna som jag hittade på Erikshjälpen när jag redan hade betalat och var på väg ut. En vecka senare stod den fortfarande kvar och blev min för en tia.
Ännu en Rörstrandskanna! Hemma hos mormor och morfar fick jag en hel servis anno 50-tal. Känner inte igen dekoren, den är tydligen en av de många dekorer som inte  fick något speciellt namn, utan är bara märkt med "79" undertill. Nåja, söt är den i vilket fall, och gratis är gott.Jag är egentligen ingen vän av pastellfärger i allmänhet och rosa i synnerhet, men de är så söta att jag kan göra ett undantag.
Med i samma back arveporslin fanns även några riktigt gamla tallrikar från gustavsberg med dekor i svart och grönt. De är superfina, men jag vet tyvärr ingenting om dem. Tål att undersökas!
Backen i sig var en hederlig gammal pripps-back, som nu får tjänstegöra som förvaring för skivsamlingen.
Skivan längst fram var även den ett fynd från mormors förråd, Boney M - vilka hits!
Bland annat upptäcktes originalet till en låt som spelats flitigt av pojkvännen på denna skiva, betitlad "Gotta go home". Otroligt skön!Gulliga salt- och pepparkar med fot i teak, fyndade på loppis halvägs till Motala för 15kr.


Loppissemester

Nyligen hemkommen från en minisemester i Småland, där en kär vän besöktes, en redig loppisrunda i Glasriket á la Libby klarades av (Bland annat besöktes 60-talet i Lessebo, vilka möbler!), en gitarr köptes, det badades, njöts och åts i världsklass.

Vistelsen avslutades med en galen avstickare till den nyligen insomnade Hultsfredsfestivalen, där vi slog upp ett tält och avnjöt denna festivalklassiker för sista gången.

Innan dess hanns det i alla fall med en del fynd.Detta otroligt gulliga blombord i Stringmodell hittades hos Sabines i Emmaboda, en riktig guldgruva. Man bör inte ha bråttom om man ger sig in där! En hundring fick jag ge för det, känns som ett fynd!
På samma ställe hittade jag även två tallrikar av modell Polar från Gefle.
Serien fanns i produktion mellan 1959-1962 och designades av Berit Ternell, fick jag lära mig.

Hittade även en alldeles ensam Grön Anna i fyndhörnan.
Den är rätt luggsliten, men jag fastnade för att den är tillverkad vid Göteborgs Porslinsfabrik, och alltså är äldre än från 1927, då Rörstrand tog över tillverkningen. 10kr styck fick jag ge.

Samlingen av udda men söta tallrikar börjar nästan bli ohållbar...I Lessebo besökte vi de två antikaffärerna som ligger mittemot varandra, där 60-talet har danska och svenska teakmöbler från 50-60-tal i så gott som nyskick, och butiken mittemot ägs av en pratglad dam som delar min fascination för porslin och glas. Prisnivån var dock lite över vår skrala budget, så vi svängde på hemvägen in på en större loppis i samma samhälle där det fanns redig fyndpotential.Jag köpte den här galet sköna gardinen och pojkvännen hittade fyra fina skålar från Rörstrand i femtiotalsstuk för totalt en femtiolapp.

Tur att vi delar passionen för loppisnörderiet, annars skulle jag kunna gå honom rejält på nerverna under denna semester!


Senare kommer en uppdatering från tidigare fyndrunda, då kameran dog.

RSS 2.0