Det svenska folkhemmet...

...eller i alla fall MITT hem har nu börjat arta sig.
Har nu spenderat otaliga timmar på loppisar och secondhandbutiker och börjat komma något närmre svaret på frågan
"hur i helskotta ska jag lyckas fylla den här gigantiska lägenheten?"


Tillbringade helgen hos föräldrarna i Fagersta i gott sällskap av bästa vännerna, och lyckats få med mig en hel del godbitar hem (utöver pojkvännen då, alltså).
Ska försöka dokumentera vid tillfälle, här kommer i alla fall ett urval på det kameran ville ge mig innan batterierna tog slut helt random.Har börjat samla på sköna speglar från 50/60-talet med målsättningen att göra en egen tolkning av barndomsklassikern spegelvägg. Denna upphittades i farmors källarförråd för någon månad sedan, och i den lilla korgportföljen döljer sig ett picknick-set, fyndat på Myrorna. Redan välanvänt!På Myrorna fyndades även dessa tavlor med folkdräktsmotiv.
Passande efter Midsommarhelgens knätofs- och ringdansorgie på Fagersta Hembygdsgård! De har legat i träda ett tag innan jag slutligen tog mig samman och köpte en tavellist på Bolagret, och nu pryder de min tidigare så tomma köksvägg.
På den nya secondhandbutiken Prio1 ute vid City Gross hittade jag bland annat denna fantastiska kökslampa för ynka fyrtio kronor, och då ingick dessutom fungerande glödlampor! Köksgardinerna i bakgrunden hittade jag på Himmelstalundsloppisen för en ynka femma.

Sakta men säkert börjar köket kännas ombonat. I hörnet skymtar en Mammut-krok som jag hittat i städskåpet. Får nu tjäna som avhängningsplats för förkläden och kökshanddukar.

På Prio1 hittades även denna otroligt retro lampa som får pryda min hall. Det sköna gallret i nederkant ger mig flashbacks till barndomen, och den kostade mig bara ynka 15kr. Prio1 kan kraftigt rekommenderas, ska ge stället ett mer ingående försök med kontanter på fickan och utan frysvaror tinandes i bilen utanför.

Hittade även en söt rörstrandskanna för en tia, som får göra mina blå eld-kannor sällskap i köksfönstret. Foto kommer när kameran vilat klart!

Festivalredo!

Fyndade på erikshjälpen i lördags. Var på väg till provhytten med en skön 70-talsblus när denna smått otroliga tracksuit plötsligt hängde där. Som gjord för sommarens kommande äventyr!Behöver jag säga att det inte blev något med blusen?

"En din5pol-rca-adapter, tack"

Jag har varit så brutalt inaktiv här så att det nästan är pinsamt, men skyller allt på att jag spenderat senaste veckorna djupt upptagen med att flytta.

Flytt innebär även köp av nya möbler och prylar, så det finns mycket at fota och lägga upp, jag börjar med en liten teaser:Allt på bilden är fynd från senaste veckorna, undantaget datorn, såklart.

Bakifrån räknat:
Fåtölj, 250kr, Myrorna
Golvlampa, 85kr, Hela Människan
Sideboard, 100kr, Hela Människan
Duk, 25kr, Myrorna
LP-Spelare, 0kr, Grovsoprummet
Bang Olufsen-förstärkare, 0kr, Farmors källarförråd

Ej på bild: Feta jävla högtalare, 55kr, Bra & Begagnat

Jag har äntligen ett soundsystem.
Detta innebär att jag kommer att spendera dagarna med intensivt musiklyssnande på min superbra stereo, eftersom jag är ledig fram till onsdag, och pojkvännen är på väg till övre Norrlands vildmark.

Ensamheten blev just lite mer uthärdlig.

RSS 2.0