...ty jag har syndat.

Dags att krypa till korset och erkänna att jag har fuskat.

Var på Vingåker Factory Outlet i goda vänners sällskap i lördags och köpte tröja.
Jag har länge letat efter en lite mer stilig långärmad tröja i finare kvalitet, och förälskade mig i ett stycke randig "chaneltröja" från Soaked in Luxury. Till mitt försvar så har jag varit ett flertal gånger på Myrorna och letat efter något liknande, men kammat noll.
Nittiotalsärm ain't my cup of tea.

När jag ändå brutit in på syndens bana så gjorde jag en tur förbi H&M i glappet mellan jobbslut och tågavgång. Jag har fått 150kr presentkort och intalar mig att undantag kan vara okej då, så tröjan fick lite tillfälligt nytt sällskap.Är på jakt efter ett par svarta shorts i lite högre modell. Förälskade mig först i dessa, men tyckte sen att de var lite slappa och konstiga i benen. Får avvakta köp.Gillade denna klänning starkt, men insåg att jag saknar två nödvändiga resurser för att bära upp den.
Namely bröst.


Det blev inga köp, men att fönstershoppa är lätt okej.

Det som göms i snö...

Ack, vad jag är trött på vintern nu.
Har inte kunnat träna eller nöjespromenera på över en vecka nu och gav mig igår, i ren rastlöshetstristess, på jätteprojektet att städa ur garderoben i hallen. Garderoben är egentligen ingen garderob, utan mer av en avstjälpningsplats, där halva nittiotalet tycks ha gått och gömt sig.

Hittade så mycket sjuka och roliga grejer, bland annat fler påsar framkallade kort, omslagspapper från när jag började skolan 1994, garantibevis på en tv köpt 1981, Sonys audio/video-katalog från säsongen 1979/1980, En svintuff myntrik-sparbössa, nycklar till en gammal pojkväns lägenhet och mammas gamla smyckesskrin.

Jag har aldrig varit en smyckesperson, möjligen undantaget galna örhängen, men här fanns det grejer att hämta! Massor av mormors fina gamla silversmycken från 40-50tal, ett vackert halsband som pappa gav mamma innan jag fanns och ett jättetufft armband.Designern är finska Pentti Sarpaneva, och det är gjort i brons.
Det var ganska matt och fult, men efter en omgång med häxans polermedel och en gammal tandborste igår så glänser det så fint så! Det är från 60-talet,  ett exakt likadant armband gick på en amerikansk auktion för 133$, och ett liknande på svensk auktion för 2300kr, så det har tydligen visst värde också!


Det som göms i snö, eller gammal garderob, kommer ofta fram när Lovisa städar!

Nya jaktmarker

För de ickeinsatta så har jag då alltså gått och blivit Västeråsare på dagtid, Fagerstabo på kvällstid och fortsatt Norrköpingsbo på helgtid. En mycket lyckad kombination, känns det som.

Idag var jag ute på lunchen och rekade mina nya jaktmarker. Ett stenkast från kontoret ligger en kupan-butik, som väl inte var så mycket att hänga i granen. Grått, trist och tantigt. Lite porslin, men knappast något att jubla över.

Ett stenkast åt andra hållet däremot ligger Myrorna.
Halleluja, I do say!
Förvisso mycket mindre lokal än i Norrköping och knappt några möbler, men galet mycket 60-70-tal, porslin och riktigt fina saker. Hittade bland annat ett stort keramikfat från Gustavsberg studio för ynka 75kr, men trots den fina märkningen och det rimliga priset så var det i ärlighetens namn rätt fult.

Jag fyndade något helt annat i stället - skor. Hittade dessa totalt underbara sandaler i äkta läder, märkta med 37,5 men i själva verket betydligt större. Jag ska använda dem hela sommaren, till allt och jag ska älska, älska, älska dem!


ohmygod - shoes!

Köpte även ett linne för en tjuga, tänkt som rekvisita till nittiotalsfesten. Det gäller att ladda i tid!

En plats i s(t)olen...

Idag blev det fynddags igen, myrorna som alltid.
Jag var in för några dagar sedan och lämnade grejer och förälskade mig totalt i en 60-talsaktig kontorsstol i högre modell, klädd i grönt galon. Den stod kvar idag och var dessutom prissänkt till facila 60kr, så jag kunde helt enkelt inte stå emot.

Nu kan det tyckas lite idiotiskt att köpa möbler när jag ska flytta hem till Fagersta i morgon, men se så glad jag blev:Vi var i torsdags och skaffade ett större förråd, för att förvara lite saker nu när vi båda lämnar stan, så den får stå där så länge.

Försökte rengöra den när jag kom hem, vilket kanske var dumt, för nu blev den alldeles fläckig.Tre andra orsaker till extas är

  • Att vi just nu kan ha vardagsrumsfönstret öppet för att vädra ur den kokheta lägenheten

  • Att det ikväll är personalfest. Förmodligen sista gången för oss båda, episkt.

  • Att Lagerhaus har släppt en pacman-serie för badrummet. Jag stod på riktigt och hoppade upp och ned och pep framför skyltfönstret. Jag ska LÄTT köpa hela serien till mitt nästa badrum, hur mycket det än strider mot second hand-tänket. I krig och kärlek är allt tillåtet!

Begär!

The best things in life are for free

Som de säger i casinoreklamen, och det goda som är gratis blir ju dessutom ännu mera gott när det är ett föremål man har en lätt fetisch för.

En del tjejer har en garderob fylld med klänningar, skor nog för ett fotbollslag eller samlar på handväskor.
Jag har inget av detta.
Däremot har jag väldigt många jackor.

Det är ju nånting med jackor.
I det klimat vi bor i krävs det ofta en av rent praktiska skäl, och eftersom det är ett så mycket större och synligare plagg än en väska eller ett par skor, så sätter det tonen för en outfit på ett helt annat sätt, och förvandlar dessutom mig som bärare.

Har jag min svarta skinnjacka på mig så känner jag mig automatiskt lite mer badass.
I min beige fjällrävenparkas blir jag genast lite indie-emo och kammar till snedluggen lite extra.
Iförd den knallrosa täckjackan från Jstore blir jag ett dagisbarn, redo för pulkabacken,
och i kappan nedan plockar jag genast upp sextiotalsvibbarna och för mig som en lady.


Den är gjord i härligt tjock, brun ull, pälsfodrad och med lite kortare ärmar, som gjorda att bära handskar till, dubbelknäppt, hur varm som helst och dessutom galet snygg i min åsikt.

Och det bästa av allt var att den kostade mig exakt noll kronor.

Detta under av kvalitet och smak hittade jag nämligen i två goda vänners källare, där ett flertal tidigare hyresgäster helt enkelt inte brytt sig om att städa ur sina förråd innan flytt, utan lämnat dessa öppna och halvfyllda med de mest udda saker.

Först hade jag bara tänkt sälja kappan på Tradera, som en del i mitt second hand-mäkleri, men efter några användningar så har jag förälskat mig handlöst.

Jag tänker nog faktiskt behålla den,

frågan är bara vilken jacka som får stryka på foten i dess ställe?

En ny kompis ifrån Gävle

Idag var det dags för the weekly trip to Myrorna.

Mitt primära syfte med besöket var att lämna in två stora kassar med böcker, dvd-filmer och annat mög som blivit över när jag sålde min stora bokhylla inför flytten. Som vanligt är det dock svårt att bara gå in på Myrorna utan att ta en ingående runda och granska exakt ALLT, vilket jag också gjorde.

På övervåningen låg en ensam liten stackare från södra Norrland och tiggde om kärlek, så den fick följa med mig hem.Det är förstås inget mindre än Gefles Blå Vinranka det handlar om,
och jag är övertygad om att mina älskade ostmackor kommer att smaka ännu bättre på denna!

En kärleksförklaring.

Det var ett tag sedan sist nu. Detta kan skyllas på att jag befunnit mig på resande fot, att min dator har kraschat, men mest av allt att jag har varit lat.

Hur som helst så har jag förälskat mig.

Objektet för min åtrå är keramiktillverkaren ALP Lidköping som jag tidigare nämnt en del här. Innan den västgötsta fabriken köptes upp av Rörstrand så tillverkades här de mest vackra och delikata föremål man kan tänka sig, tillexempel de femtiotalsglada "kaskad" som jag nämnt här. Just nu är jag dock mest inne på de lite äldre grejerna.

Jag avnjöt precis en kopp kaffe med tillhörande, flitigt ombloggad, ballerina kladdkaka
ur ett av mina City Loppis-fynd.Dekoren på dessa muggar lanserades under senare hälften av 20-talet, men detta exemplar är stämplat undertill med -30. Tycker ändå det är smått otroligt att två koppar i finaste benporslin (se hur genomskinlig den är!) kan överleva i 80 år utan minsta repa, nagg eller missfärgning.


ALP har legat rätt lågt prismässigt, och har inte blivit riktigt lika populärt som gamla exemplar av rörstrand, gustavsberg, gefle eller uppsala-ekeby ännu, så det är lätt att göra fynd.Dessa fantastiska ALP-tallrikar med serveringsfat i samma stil som mina koppar står på Myrorna i Norrköping och kostar som man ser på klisterlappen 30kr/del. De är dessutom märkta med ett rött kryss, vilket på myrornaspråk innebär halva priset. Om det inte vore för att jag snart ska flytta så skulle jag slå till.

Kan även tipsa om att det står en hel kaffeservis i samma dekor med 5 tillhörande koppar på en hylla i det lilla rummet längst in till vänster på City Loppis. 75 kronor vill den ansvariga damen ha för denna klenod.


I nästa lägenhet ska jag helt klart skaffa en stor bokhylla och starta porslinssamlingen på allvar...

RSS 2.0