Loppissemester

Nyligen hemkommen från en minisemester i Småland, där en kär vän besöktes, en redig loppisrunda i Glasriket á la Libby klarades av (Bland annat besöktes 60-talet i Lessebo, vilka möbler!), en gitarr köptes, det badades, njöts och åts i världsklass.

Vistelsen avslutades med en galen avstickare till den nyligen insomnade Hultsfredsfestivalen, där vi slog upp ett tält och avnjöt denna festivalklassiker för sista gången.

Innan dess hanns det i alla fall med en del fynd.Detta otroligt gulliga blombord i Stringmodell hittades hos Sabines i Emmaboda, en riktig guldgruva. Man bör inte ha bråttom om man ger sig in där! En hundring fick jag ge för det, känns som ett fynd!
På samma ställe hittade jag även två tallrikar av modell Polar från Gefle.
Serien fanns i produktion mellan 1959-1962 och designades av Berit Ternell, fick jag lära mig.

Hittade även en alldeles ensam Grön Anna i fyndhörnan.
Den är rätt luggsliten, men jag fastnade för att den är tillverkad vid Göteborgs Porslinsfabrik, och alltså är äldre än från 1927, då Rörstrand tog över tillverkningen. 10kr styck fick jag ge.

Samlingen av udda men söta tallrikar börjar nästan bli ohållbar...I Lessebo besökte vi de två antikaffärerna som ligger mittemot varandra, där 60-talet har danska och svenska teakmöbler från 50-60-tal i så gott som nyskick, och butiken mittemot ägs av en pratglad dam som delar min fascination för porslin och glas. Prisnivån var dock lite över vår skrala budget, så vi svängde på hemvägen in på en större loppis i samma samhälle där det fanns redig fyndpotential.Jag köpte den här galet sköna gardinen och pojkvännen hittade fyra fina skålar från Rörstrand i femtiotalsstuk för totalt en femtiolapp.

Tur att vi delar passionen för loppisnörderiet, annars skulle jag kunna gå honom rejält på nerverna under denna semester!


Senare kommer en uppdatering från tidigare fyndrunda, då kameran dog.

Kommentarer
Postat av: anna

Äsch då, en samling udda tallrikar kan aldrig bli ohållbar...sa hon och sneglade på vitrinskåpet Blomsterbordet var ett riktigt toppen fynd också!

2010-07-07 @ 22:41:51
URL: http://blogg.filipsdotter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0