Breaking news: Lycka finns att köpa!

Look no further than Hela Människan i fiskeby!

Var ute på storslagna äventyr med storslaget sällskap igår, Hela Människan var bättre än på länge.
Fyndade stol till min kommande balkong och gladporrig (veckans ord) lampskärm för sammanlagt 90kr, och lyckades även behärska mig från att köpa exakt ALLA skor, något som kändes som ett rimligt alternativ efter en första anblick.

Det storslagna sällskapet hittade slips och en riktigt najs servis för några tios, och senare på erikshjälpen fyndades en spegel i bästa femtiotalsstil för en femtiolapp.Lycka går att köpa, och om jag hade lyckats porträttera hur lampskärmen egentligen kom upp i min lägenhet så hade det fasen inneburit evig lycka.
Nu får jag nöja mig med en mental snapshot.

Jag har på senare tid börjat längta mer och mer efter sommarens festivaler, är så sjukt nöjd att jag fått ledigt över både Emmaboda och Ctrl + Alt + Dance. Båda har rent episka bokningar, och jag gödde min längtan lite genom att göra min egen tolkning av smålandsrullar till middag. Minus gurka, plus fetaost.
*nom nom*
Samlingen växer

När man trodde att city loppis inte hade mer att erbjuda...Sött litet ensamt UE-fat, som låg längst bak i en hylla. Blev mitt för en krona, och ett stolt tillskott i min samling udda assietter. Besticken i Nils Johan-stil med riktiga Mormor och Morfar-vibbar var väldigt udda, och hela bunten blev därför min för fem kronor.
Jag gillar udda.
Udda är bra, regelbundet är tråkigt.
Min och frugans hembakade äppelkaka från gårdagen smakade extra bra på en annan av de udda assietterna.
Fönsterbrädan i köket börjar bli något belamrad, måste skaffa en hylla.
Och till det en lägenhet.
Ska på visning på onsdag och lördag, får se vart det bär hän.
..

Röd eld, berså och MC-boots

Fantastiska fynd i veckan!

Fyllde år i onsdags, och fick bl.a ett par fina örhängen gjorda av gammalt berså-porslin.De kommer från KILA design, och säljs bland annat på Arbetets Museum och designtorget i Linköping.


I jakt på den perfekta outfiten till helgens nittiotalsfest var jag och mitt långväga finbesök på Myrorna och rekade. Ingen av oss hittade något till kvällen, men väl de mest fantastiska fynd jag gjort där på länge!Jag trodde inte riktigt mina ögon först, när jag hittade en kanna ur Rörstrands serie "Röd eld", för ytterst blygsamma 15 kr. Jag har jagat precis en sån här på Tradera hur länge som helst. Tyvärr lider den av ett relativt vanligt fel hos den här serien, det har gått en liten flisa i pipen, men det är enligt mig inget som stör.

Röd eld var en systerkollektion till den mer berömda Blå eld, designad av Hertha Bengtson för Rörstrand och i produktion mellan 1958-1964, något kortare än storasystern som var i produktion mellan 1951-1971.

Mer om Blå eld kan man läsa här.


Sedan sprang jag på ett till praktfynd, ett par riktiga kickass MC-boots som jag letat efter länge. Kvaliteten är helt underbar, de ser knappt använda ut och de passar mig precis. Ibland har man tur.De är awesome, behöver man säga mer?50-talsstaden

Firar påsk hemma i Fagersta. Staden är i sig en riktig femtiotalsstad, som växte upp runt stålindustrin vilken i sviterna av andra världskriget och europas uppbyggnat hade en guldålder vid mitten av förra århundradet. På vissa ställen visar detta sig tydligare än på andra (vilket femtiotalsjakten visar här).

Ett ställe där det visar sig extra tydligt är på hembygdsgårdens handelsmagasin, där man på ovanvåningen återuppbygt en tidstypisk 50-talslägenhet (eller iaf kök). Det är tradition att hela familjen beger sig till handelsboden över påsk för att hälsa på de nykläckta kycklingarna de alltid har där och titta på alla trevliga föremål i övrigt.

Som yngre lade man inte speciellt stor vikt vid retrolägenheten.
"Jaha, gamla saker..."
Var mest attityden.
Men på senare tid!Skafferiet i sig är helt underbart, och visst måste det vara Marianne Westman som har varit i farten?I köksskåpen fanns andra skatter. Bl.a. en hel del Gefle, som är rätt vanligt här i trakten på grund av det rätt korta avståndet städerna emellan.

Missade att fota en helt fantastisk sidenklänning i svart med små droppmönster i blått som hängde på väggen. Det började snurra kleptomaniska tankar i huvudet när jag såg och kände på den.


---


Framöver kommer det förmodligen bli en hel lägenhet att inreda för undertecknads del, lita på att det kommer att dyka upp mycket 50-70-tal här då!

RSS 2.0